App

 

Werking van de E-sigaret

De elektronische sigaret (E-sigaret) is in feite een soort inhalator. Sommige E-sigaretten hebben het uiterlijk van een tabak sigaret. De E-sigaret is bedoeld als stimulatie en vervanging van de tabak sigaret. De E-sigaret bevat geen tabak en brandt niet. Bij het elektrisch dampen van een E-sigaret wordt slechts E-Liquid/E-Juice verdampt door verhitting. Er komen bij gebruik geen schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld teer en koolmonoxide vrij.

De E-Liquid - E-Juice (vloeistof) ingrediënten

  • Propyleen glycol (PG). Een kleurloze en reukloze niet toxische viskeuze vloeistof. Het wordt onder andere toegepast in voeding en cosmetica om vocht vast te houden. Propyleen glycol heeft hygroscopische eigenschappen. Een andere toepassing is als oplosmiddel voor kleur- en smaakstoffen. Een volgende welbekende toepassing is als dampvloeistof in dampmachines in discotheken. Propyleen glycol is goedgekeurd voor consumentengebruik en niet schadelijk voor de gezondheid.
  • Plantaardige (vegetable) glycerine (VG). Een viskeuze kleurloze vloeistof meestal afkomstig van plantaardige olie, soms ook van dierlijk vet. De stof smaakt zoet en is niet giftig. Wordt onder andere toegepast in voeding. In medicijnen voor een verzachtend effect. In cosmetica als vocht vasthoudend middel. Vegetable glycerine is goedgekeurd voor consumentengebruik en niet schadelijk voor de gezondheid.
  • Aroma’s. De smaakstof in de vloeistof voor de E-sigaret. Kent natuurlijk ontelbare toepassingen in voeding en is niet schadelijk voor de gezondheid.
  • Eventueel gedestilleerd water. Zeer zuiver water, waaruit door destillatie alle anorganische zouten en vele organische stoffen zijn verdwenen.
  • Eventueel nicotine. Is een organische verbinding die in een relatief hoge concentratie voorkomt in de tabaksplant (Nicotiana tabacum). Nicotine is giftig en heeft een verslavende werking. Nicotine zelf is niet kankerverwekkend. Nicotine is vergelijkbaar met cafeïne.

De E-sigaret is geen officieel middel om te stoppen met roken, maar dat elektrisch dampen er voor zorgt, dat er minder of geen behoefte meer is aan tabak sigaretten is een zeer aangename bijkomstigheid. Dus stap vandaag nog over.

Gratis verzending in Nederland.

Volg en like ons ook op Instagram @the_fog_house

Volg ons ook op Facebook @TheFogHouseAmsterdam